FAQ – Byta köksluckor

Här svarar vi på de vanligaste frågorna om köksrenovering

Kan vi byta luckor på alla stommar?

Ja! Vi byter luckor och lådor på dina befintliga stommar oavsett om det är en gammal Ikea eller Marbodal-stomme eller till och med en platsbyggd stomme från 70-talet.

Vad kostar ett luck och lådbyte?

Priset på ditt kök beror naturligtvis på dina önskemål och förutsättningar. På exemplet nedan har vi räknat med 9 köksluckor, 1 höglucka, 5 lådor och ljusrampslist. Ca 39000kr ink montering. Har du frågor kring ditt kök är du välkommen att fråga oss.

billiga köksluckor, billigast köksluckor, köksluckor göteborg, Kungälv, Ytterby, kode, ale, Nödinge, bänkskiva, byte av bänkskiva, byta bänkskiva, bänkskivor i trä, bänkskiva i sten, luckor i trä, luckor målade, spraymålade luckor, ballingslöv, Ikea, metod stomme, faktum stomme, marbodal, picky living, urbanfronts, Blekingekök, härjedalskök, skåpsluckor, skåpslucka, lågpris köksluckor, billiga skåpsluckor, facelift kök, renovera köket, köksrenovering göteborg, lätt renovering kök.

Rot-avdrag och handpenning?

Kan man få ROT-avdrag?

Ja, arbete som utförs hemma hos kund är rot-berättigad.

Behöver man lägga en handpenning vid beställning?

Nej, hos oss betalar du ingen handpenning. Du betalar efter att ditt kök har blivit monterat.

I vilken ordning renoverar man köket?

Val av färg är svårt. Vi anser därför att det är enklast att börja sin renovering med färg och mönster på köksluckorna. Detaljerna runtomkring blir då enklare att sätta i efterhand. Bänkskivor och kakel/stänkpanel bör alltid installeras sist, detta för att minimera fuktskador.

Vad skall man tänka på inför en köksrenovering?

Kolla om du är nöjd med planlösningen, vill du flytta el och vatten?
När detta beslutet är taget, kan du börja fokusera på val av färg och mönster. För att underlätta detta kan du boka ett hembesök med en av våra specialister som tar med färgprover, demo-luckor och handtag för att du ska kunna känna och klämma. Vi går även igenom dina behov och önskemål och räknar fram ett pris på plats.

Hur lång tid tar det?

Från att du lagt en beställning så är det ca 6-8 veckors leveranstid, då allt är specialbeställt. Men själva monteringen går på 1-2 dagar.

Varför skall man bara byta luckor och lådor?

Om du är nöjd med din planlösning i köket finns det ingen anledning att slösa tid, pengar och miljö på nya köksstommar. Vi måttanpassar luckor och lådor till ALLA typer av stommar och du får alla funktioner som finns i ett nytt modernt kök.